Regenboogwortel met dipsaus

 

Tijdens een maaltijd kan een extra portie groenten of rauwkost natuurlijk niet ontbreken. Op een doordeweekse dag is een in reepjes gesneden wortel helemaal goed. Maar soms wil je dit eenvoudige, gezonde hapje wat opleuken. Dat kan heel makkelijk door er wat extra’s van te maken en mooi te serveren.

Op dit moment zijn gekleurde wortels overal verkrijgbaar. Zo voeg je snel wat kleur en vrolijkheid toe aan een gerecht. Gekleurde wortel is echter alleen aan de buitenkant gekleurd, de binnenkant is vaak gewoon oranje, of licht van kleur. Om de mooie, levendige kleuren te behouden kun je de wortel beter niet schillen, zoals je met een gewone wortel zou doen. Maak ze in plaats daarvan schoon door met een (groenten)borstel onder stromend water schoon te borstelen.

Kleurige wortel met een frisse dipsaus

Benodigdheden

  • 250 gram wortel in verschillende kleuren
  • 50 gram snijbiet
  • 50 gram roomkaas (eventueel lactosevrij)
  • 1 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • snufje zout
  • snufje chilipeper

Bereidingswijze

  1. Pureer snijbiet, olijfolie, citroensap, zout en peper tot een gladde puree met behulp van een staafmixer.
  2. Voeg roomkaas toe en meng goed door met een houten lepel tot een gladde saus.
  3. Schep een lepel dipsaus in een hoog glas.
  4. Was de wortels en borstel ze schoon met een (groenten)borstel. Snij de bovenkant en onderkant van de wortel (laat een klein stukje groen zitten voor de sier). Snij vervolgens in de lengte doormidden. Snij dikke wortels nogmaals in de lengte doormidden.
  5. Zet de wortels rechtop in het glas met de onderkant in de dipsaus.
  6. Klaar om te serveren

 

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Nikkelarm, vrij van lactose, gluten, soja, pinda’s, noten.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.