Zalmtartaar met mosterdbieslookdressing

 

Zalmtartaar is een zeer smakelijk voorgerecht. Laat je niet misleiden door de simpele voorbereiding. Het gerecht is voortreffelijk op smaak. Zorg wel dat je kiest voor kwaliteitsproducten. Een gerecht met zo weinig ingrediënten valt of staat bij de kwaliteit van elk ingrediënt.

Voor dit recept gebruik je rauwe zalm. Laat vis uit de supermarkt links liggen, wanneer je rauwe vis eet wil je kwaliteit en gegarandeerd verse vis. Ga naar een visboer die je vertrouwt. Wanneer je liever geen rauwe vis wil, dan kun je gerookte zalm nemen. Laat dan wel het zout weg, omdat gerookte zal al behoorlijk zout is.

Dit voorgerecht is handig wanneer je nog meer gangen klaar te maken hebt. Het is makkelijk de dag van te voren klaar te maken. Haal een half uurtje voor het serveren de zalmtartaar uit de koeling en maak de bordjes op.

Een verfijnd voorgerecht op een mooi gedekte kersttafel

Ingrediënten (4 personen) voor de tartaar

  • 300 gr verse zalm
  • halve chilipeper
  • paar stengels bieslook
  • 1 kwart sjalotje
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • zout

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl fijne mosterd
  • paar stengeltjes bieslook
  • 1 el citroensap
  • snufje zout
  • veldsla om te decoreren
smaakvolle zalmtartaar op een bedje van veldsla met mosterdbieslookdressing

Bereidingswijze

  1. Snij de zalm met een scherp mes in zo kein mogelijke blokjes en schep in een kom.
  2. Snij het stukje sjalot, bieslook en chilipeper zeer fijn en voeg toe aan de zalm. Schenk de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar.
  3. Snij de bieslook voor de dressing zeer fijn en leg in een kommetje. Voeg olijfolie, mosterd en citroensap toe. Voeg een beetje zout toe.
  4. Was de veldsla, ontdoe ze van de wortel en droog de blaadjes.
  5. Leg een rij met blaadjes veldsla op elk bordje. Leg een kookring op het bordje en schep een deel van de tartaar stevig in de ring. Haal voorzichtig de ring weg. Schenk met een snelle, ronde beweging wat dressing over het bord. Maak zo alle borden op.
  6. Klaar om te serveren.

 

Allergienoot

Nikkelarm, vrij van lactose, gluten, pinda, noten en soja.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.