Amuse van selderijsalade met appel

Met kerst kun je heerlijke amuses maken voor iedereen. Deze amuse van selderijsalade is een knapperige en frisse start van een uitgebreid kerstmenu. Het is ook geschikt voor vegetarische gasten aan tafel. Wil je het veganistisch maken, vervang dan de mayonaise door olijfolie.

Een knapperige amuse van wintergroenten

Benodigdheden voor 6 personen

  • 100 gram knolselderij
  • 60 gram appel met rode schil (bv Elstar, bij voorkeur biologisch)
  • 2 el mayonaise
  • handjevol mosterdblaadjes
  • snee wit zuurdesembrood
  • ½ el citroensap
  • paar steeltjes bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en rasp met een grove rasp.
  2. Was de appel en rasp met een grove rasp.
  3. Schep knolselderij en appel met citroensap, zout en (chili)peper door elkaar. Voeg een paar stengels fijngesneden bieslook toe.
  4. Maak de mayonaise volgens dit recept en schep 2 eetlepels in een kommetje. Leng de mayonaise eventueel aan met een klein beetje water, als deze te dik is. Voor deze selderijsalade heb je een niet al te dikke mayonaise nodig. Schep de mayonaise door de knolselderij.
  5. Was de mosterdblaadjes en snij in kleine reepjes. Leg in elk amuseglas wat mosterdblaadjes.
  6. Verdeel de selderijsalade over de mosterdblaadjes.
  7. Rooster het brood en snij in reepjes. Zet een reepje toast in elk glas. Zet een stukje bieslook in elk glas.
  8. Klaar om te serveren.

 

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Het nikkelgehalte van mosterdblaadjes zijn redelijk laag en geven een mooie smaak aan dit gerechtje. Mosterdblaadjes kun je altijd binnen handbereik hebben door ze zelf te zaaien (buiten of binnen). Heb je geen mosterdblaadjes bij de hand? Dan kun je ook een andere nikkelarme slasoort nemen, zoals rucola, veldsla, roodlof of radicchio.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.