Griekse yoghurt met rabarbercompote

 

Een verrassend ontbijtje met Griekse yoghurt en rabarber.

Wist je dat rabarber niet alleen geschikt is als dessert, maar dat er ook heerlijke ontbijtrecepten zijn? Zoals een kleurrijk ontbijtpotje met rabarber. Dit gezonde potje zit vol vitaminen en proteïne, zo kun je goed je dag beginnen. Je maakt deze potjes makkelijk de avond te voren, zodat je ’s ochtends meteen toe kunt tasten. De potjes zijn ook handig om mee te nemen naar je werk, als tien-uurtje.

Benodigdheden 4 personen

  • 300 gram rabarber
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 2 el honing
  • 500 gram Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber, snij in stukken van een paar centimeter en leg in een pan met een bodempje water.
  2. Rasp de sinaasappel en pers uit. Voeg rasp en sap toe aan de rabarber.
  3. Kook de rabarber in ongeveer 15 minuten gaar. Roer regelmatig door.
  4. Laat de compote een beetje afkoelen, voeg dan de honing toe.
  5. Schep in een glazen potje een laagje Griekse yoghurt. Schep er een laagje rabarbercompote toe. Maar zo een paar laagjes en eindig met de yoghurt. Bestrooi met een paar pijnboompitten.

 

Allergienoot

Rabarber is een groenten met een laag nikkelgehalte (7µg per 100 gram) en kan naar hartenlust worden gegeten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.