Amuse met frisse  meloen

 

Op een warme dag wil je niet uren in de keuken staan. Zet dan deze fruitige amuseglaasjes op tafel voor familie en vrienden. Perfect voor een buffettafel, of ga met een dienblad rond  bij een feestje. Of gewoon op een doordeweekse dag omdat het lekker weer is.

Kleurrijke feestelijke glaasjes

Benodigdheden voor 8 kleine glaasjes

  • 200 gram Cantaloupe meloen
  • 125 ml verse slagroom (puur)
  • 1 el suiker (liefst ongeraffineerd)

Bereidingswijze

  1. Schil de meloen, haal de zaadjes er uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Schep suiker bij de slagroom en klop tot de slagroom stijf is.
  3. Schep slagroom onder in de glaasjes en schep er blokjes meloen bovenop.

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Dit recept is zonder gluten, nikkelarm, zonder soja, zonder noten.

Voor degenen met een koemelkallergie, laat de slagroom gewoon weg en serveer alleen de meloen. Snij er eventueel een stukje appel doorheen of aardbei om het wat op te fleuren. Gebruik in ieder geval géén vetarme variant of plantaardige slagroom. Dit heeft een hoog nikkelgehalte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.