Blini’s met citroencreme en wilde zalm

Deze kleine pannekoekjes zijn te gebruiken als voorgerecht, amuse of klein hapje tussendoor of bij de borrel. Wat je ook doet, het is altijd genieten met dit lekkere, frisse hapje.

Blini’s met mascarpone en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 250 gr rijstemelk op kamertemperatuur
  • 350 gr witte bloem
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • ½ tl wijnsteen en ½ tl bicarbonaat (of je vervangt beiden door 1 tl wijnsteenbakpoeder)
  • 100 gr gerookte wilde zalm
  • 75 gr mascarpone (eventueel lactosevrij)
  • ½ tl citroensap
  • beetje fijngesneden venkellof of dille (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng rijstemelk, bloem, ei, zout, wijnsteen en bicarbonaat door elkaar tot een glad mengsel ontstaat.
  2. Verhit een gietijzeren koekenpan. Zet het vuur lager wanneer de pan op temperatuur is. Giet een beetje olijfolie in de pan.
  3. Bak kleine pannenkoekjes. Laat afkoelen.
  4. Meng mascarpone, citroensap en venkellof door elkaar.
  5. Beleg de blini’s met wat mascarpone en een plakje of snippers wilde zalm.

 

Nikkelnoot

Oorspronkelijk worden deze kleine, Russische pannekoekjes gemaakt met boekweitmeel. Maar omdat boekweitmeel veel nikkel bevat (190 µ per 100 gram) is dit geen optie voor nikkelisten. Gebruik in plaats daarvan witte, ongeraffineerde tarwebloem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.