Kersentaart

 

Een luchtige taart met verse kersen dat je eet als heerlijk nagerecht of zoet tussendoortje. Dit klassieke, eenvoudige recept past bij zowat elke gelegenheid en is eenvoudig te maken. Zowel groot als klein zijn dol op deze taart.

De kersen worden pas op het eind toegevoegd aan het beslag, zodat ze mooi heel en zichtbaar blijven tijdens het bakken.

Een rechthoekige taart is ideaal om in vierkante of rechthoekige stukjes te snijden en uit te delen of mee te nemen. Dit formaat past altijd in je broodtrommeltje. Zo heb je een heerlijk, vers stukje taart tijdens de pauze op school, het werk of een zomerse taart om uit te delen bij een picknick.

Luchtige kersentaart met verse kersen

Benodigdheden

  • 400 gram kersen
  • 120 gr suiker
  • 2 eieren
  • 80 gram rijstolie
  • 80 gram karnemelk
  • 180 gram bloem
  • 35 gram aardappelzetmeel
  • 1 tl bicarbonaat
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout

 

Breng een beetje zomer mee naar school, werk, sportclub, picknick etc.

Bereidingswijze

  1. Was de kersen, ontpit ze en laat drogen op een schone, droge doek.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schenk een beetje olie in een rechthoekige ovenschaal en smeer goed uit over de hele binnenkant van de schaal. Schep een lepel bloem in de schaal en schudt deze totdat de hele bodem en randen zijn bedekt met een beetje bloem.
  3. Klop de eieren met de suiker met een mixer of keukenmachine op hoge snelheid tot een lichte, schuimige massa.
  4. Zeef de droge ingredië
  5. Voeg olie, karnemelk en rasp langzaam en al roerend toe aan het eimengsel.
  6. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en meng nog een minuut door elkaar.
  7. Schenk het mengsel in de ovenschaal.
  8. Verdeel de kersen gelijkmatig over het mengsel.
  9. Bak de taart in 40-45 minuten gaar.
  10. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is, door na 40 minuten in het midden van de taart te prikken. Wanneer het puntje van de prikker niet plakkerig is, is de taart gaar.
  11. Laat de taart afkoelen op een rooster.

 

Allergienoot

Deze taart is geschikt voor nikkelallergie, lactose-intolerantie, notenallergie, soja-allergie.

Gebruik lactosevrije karnemelk als je last hebt van lactose-intolerantie.

Om de taart nikkelarm te maken gebruik je witte tarwebloem.

Voor deze taart is een glazen, rechthoekige ovenschaal perfect om in te bakken (bijvoorbeeld Pyrex). Glas reageert niet op eten en is daarom geschikt voor allergieën, zoals nikkelallergie.

Kies altijd biologische of op zijn minst onbehandelde citroenen, wanneer je de rasp gebruikt in een recept.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.