Tzatziki

 

Bij elk Grieks gerecht past een bakje met tzatziki. Deze frisse saus past bij vlees, vis, rijst of gewoon als dipsaus voor brood, je kunt er alle kanten mee op. In een paar minuten maak je deze mediterraanse saus met slechts een paar verse ingrediënten. Zo heb jij een overheerlijke, gezonde saus op tafel.

Zelfgemaakt van echte Griekse yoghurt is de beste tzatziki. Lekker met een stuk desembrood om te dippen.

Benodigdheden

  • 150 gram Griekse yoghurt (10%)
  • stuk komkommer van ongeveer 10 cm
  • 5-6 blaadjes verse munt
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Rasp de komkommer met een fijne rasp.
  2. Knijp de komkommer goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht er uit is.
  3. Snij de munt fijn.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  5. Serveren maar!

 

Allergienoot

Dit recept is geschikt voor nikkelallergie, glutenallergie, notenallergie, soja-allergie. Wanneer je een lactose-intolerantie hebt, gebruik dan lactosevrije Griekse yoghurt.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.