Granita van watermeloen

 

Met het zomerse weer snak je natuurlijk naar een frisse snack. In plaats van een ijsje van de super kun je ook zelf wat lekkers maken. En daarvoor hoef je niet lang in de keuken te staan en heb je ook geen ijsmachine nodig. Een granita van watermeloen is snel gemaakt. Lekker genieten van een waterijsje zonder toevoegingen, puur natuur.

Frisse granita van watermeloen, puur natuur genieten.

Watermeloengranita heeft in principe geen toegevoegde suikers nodig, maar dit hangt af van de watermeloen. Heb je er één op de kop getikt die niet heel erg zoet is, voeg dan een schepje suiker toe.

Benodigdheden

Ook op vakantie is deze granita makkelijk te maken.
  • Watermeloen
  • Suiker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine stukjes. Voeg eventueel wat suiker toe. Gebruik een vork om de watermeloen in nog kleinere stukjes te prakken. Schep alles in een bakje en zet in de vriezer.
  2. Laat een paar uur in de vriezer staan om helemaal te laten bevriezen. Roer regelmatig met een vork de granita los.
  3. Schep de granita in een kommetje en serveer.

 

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Geschikt voor  nikkelallergie, glutenallergie, lactose-intolerantie, soja-allergie, notenallergie.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.