Schol met baharatspecerijen

 

Baharat is een mix van specerijen die in de Midden-Oosterse keuken wordt gebruikt. Deze mix bestaat uit paprika, korianderzaad, zwarte peper, komijn, kaneel, kardemon, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, en cayennepeper. Kies een mix die alleen bestaat uit specerijen, zonder toegevoegde smaakversterkers, conserveermiddelen etc.

Dit voorgerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Schol met pittige, smaakvolle mix van specerijen

Benodigdheden

  • 4 stuks schol (ongeveer 250-300 gram)
  • 1 tl baharat specerijenmix
  • een stuk ijsbergsla
  • halve granaatappel
  • 2 radijsjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout
  • eventueel extra cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dep de schol droog met een stuk keukenpapier.
  3. Schenk olijfolie en strooi specerijenmix, zout en eventueel extra cayennepeper over de schol. Verdeel met je handen de olie en specerijen goed uit over de vis.
  4. Bak in de oven voor 10-12 minuten.
  5. Snij ijsbergsla fijn. Besprenkel met citroensap en olijfolie en verdeel over de borden.
  6. Was radijsjes en snij in zeer dunne plakjes, verdeel over de salade.
  7. Snij een granaatappel in de lengte doormidden. Vorm een kommetje van je hand en hou de granaatappelhelft hierin met de bolle kant boven. Hou boven een grote kom. Klop nu stevig met de bolle kant van een houten lepel op de bolle kant van de granaatappel. De pitjes vallen nu in je hand. Schudt de pitjes van je hand in de kom, totdat alle pitjes uit de schil zijn geklopt. Strooi wat pitjes over de rest van de salade.
  8. Haal de vis uit de oven en snij in de lengte doormidden. Leg twee scholhelften op de salade en besprenkel met wat extra olijfolie.
  9. Klaar om te serveren.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.