Aubergine met mozarella en olijven

 

Dit mediterrane hapje kun je van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Voor het serveren 10 minuutjes opwarmen in de oven op 170 graden. Je kunt het ook prima koud serveren.

Zowel warm als koud te serveren

Benodigdheden

      • 1 aubergine
      • 1 bol mozzarella
      • 100 gram olijven
      • zout
      • chilipeper (optioneel)

 

Bereidingswijze

      1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
      2. Snij de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm en leg op een bakplaat. Strooi wat zout over de plakjes. Grill in de oven voor 15-20 minuten.
      3. Snij mozarella en olijven in kleine stukjes. Verdeel over de plakjes aubergine. Voeg eventueel een chilipepertje toe voor wat extra pit. Bak verder in de oven voor ongeveer 10 minuten.

 

Allergienoot

Kies olijven uit glas of plastic (in ieder geval niet uit blik). Diepzwarte olijven zijn vaak chemisch gekleurd, dus deze zijn ook beter te vermijden. Gevulde olijven bevatten teveel nikkel, kies liever ongevuld.

Vervang de mozarella door Parmezaanse kaas om het lactosevrij te maken

Nikkelarm, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, gistvrij

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.