Parmezaankoekjes

 

Deze hartige kaaskoekjes zijn heerlijk bij een soep gemaakt van groenten. Verder zijn het heerlijke snacks voor bij de borrel of bij het aperitief.

Hartige koekjes met Parmezaan, lekker bij de borrel, soep of aperitief.

Ingrediënten

  • 100 gr witte tarwebloem
  • 75 gr boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el koud water
  • takje rozemarijn
  • snufje (chili)peper

Bereidingswijze

  1. Schud de bloem in een keukenmachine. Rasp de kaas en voeg toe. Voeg de (chili)peper toe. Snijd de rozemarijn fijn en voeg deze bij de rest. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Gebruik de pulseknop van de keukenmachine om alles kort, maar goed te mengen tot een kruimelige massa. Voeg het water toe en meng nogmaals. Doe je het zonder keukenmachine, gebruik dan twee messen om alles goed te mengen. Gebruik zo min mogelijk je handen, om het deeg koel te houden.
  2. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed kort met je handen tot een gladde bol. Leg deze in een glazen schaal, dek af met een bord en laat in de koelkast minimaal een half uur afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkoppervlak. Rol met behulp van een deegroller uit tot ongeveer 3 mm dikte.
  5. Steek met een ronde vorm van ongeveer 4 cm rondjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met papier beklede bakplaat en bak in 10-15 minuten gaar.
  6. Laat afkoelen op een taartrooster.

 

Allergienoot

Deze koekjes zijn geschikt voor mensen met nikkelallergie en zijn vrij van noten en soja.