Aardappelsalade met tonijn

 

Met de zomerse temperaturen wordt het weer tijd voor lekkere maaltijdsalades. Met een aardappelsalade heb je een heerlijk gerecht waar alles in zit; groenten, proteïne en koolhydraten. Makkelijk om mee te nemen naar school of kantoor, of een heerlijke lunch voor een dagje weg. Deze salade is zonder mayonaise.

Het lijkt misschien alsof er veel olie in deze salade gaat, maar dat valt wel mee. Wanneer je tonijn uit blik gebruikt, zit hier al olie in. Een stukje tonijn dat je zelf bakt, heeft nog helemaal geen vet in zich en heeft olijfolie nodig om sappig te maken. Zelf olie toevoegen aan een stukje tonijn bevat nog steeds minder olie dan wanneer je tonijn uit blik laat uitlekken. Bovendien is de olijfolie die je zelf toevoegt van veel betere kwaliteit. Bijkomend voordeel van tonijnfilet uit de diepvries; er zit geen nikkel in van het blikje waar het in zat.

Gezellig onder een boom lunchen met aardappelsalade.

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 125 gr tonijn (diepvries)
  • halve komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2-4 el olijfolie
  • scheutje witte azijn
  • 1-2 tl vers citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij in stukjes.
  2. Breng water aan de kook met een beetje zout en azijn. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10-15 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Bak de tonijn gaar in 2 eetlepels olijfolie en breek met een vork in kleine stukjes. Laat afkoelen.
  4. Snij komkommer en paprika in kleine blokjes.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk nog wat extra olijfolie over de salade.
  6. Gekoeld bewaren en serveren op kamertemperatuur of licht gekoeld.

 

Allergienoot

Nikkelarm, lactosevrij, notenvrij, glutenvrij, sojavrij.