Amuse van carpaccio

 

Carpaccio is een smakelijk voorgerecht, maar doet het ook goed als amusehapje. Ze zijn makkelijk klaar te maken en zien er feestelijk uit. Een perfect passend onderdeel van een uitgebreid diner of gewoon als borrelhapje. Heb je geen amuselepels? Leg de hapjes dan op kleine bordjes of rangschik ze op een groot bord of schaal.

Deze amuse van carpaccio heeft geen mayonaise, maar heeft een klassieke Italiaanse dressing op basis van olijfolie.

Een feestelijke amuse van carpaccio.

Ingrediënten voor ong. 12 amuses

  • 125 gr carpaccio
  • 20 gr Parmezaanse kaas (blokje)
  • 20 gr rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 el pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verdeel rucolablaadjes over de amuselepels. Verdeel de carpaccio hierover, door een plakje losjes op de rucola te leggen.
  2. Snij de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en leg op de carpaccio.
  3. Maak de vinaigrette van olijfolie, citroensap, zout en peper. Meng goed door en druppel over de carpaccio.
  4. Strooi de pijnboompitten over de carpaccio.
  5. Klaar om te serveren.