Voor Valentijnsdag moet er natuurlijk uitgepakt worden met lekkernijen die met liefde worden gemaakt. Deze schattige mini appeltaartjes in de vorm van een hartje zijn een mooie verwennerij in de koude februarimaand. Appels zijn vaak niet het eerste soort fruit waar je aan denkt bij Valentijn, maar omdat mijn kinderen dol zijn op appels maak ik voor dit jaar appelgebakjes. Met liefde gemaakte appelhartjes om met je geliefde, familie of vrienden van te genieten.

Benodigdheden
- 225 gr bloem
- 150 gr rijstolie of druivenpitolie
- 130 gr suiker
- 4 appels
- 4 eieren
- 20 gr citroensap
- rasp van een biologische citroen
- 1,5 tl kaneel
- 1½ tl wijnsteen
- ½ tl bicarbonaat (of vervang wijnsteen en bicarbonaat door 2 tl wijnsteekbakpoeder)
- mespuntje zout
- poedersuiker voor de garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in blokjes. Strooi de kaneel over de appelblokjes en meng goed door elkaar.
- Breek de eieren in een beslagkom. Voeg suiker toe. Zeef de overige droge ingrediënten en doe dit bij de eieren. Rasp de citroen en voeg bij de rest. Klop met een cakeklopper alles door totdat het goed is gemengd.
- Leg een vel bakpapier op een ovenbakplaat (42x36cm). Giet het cakemengsel op de bakplaat en strijk met behulp van een paletmesje het beslag helemaal tot in de hoekjes van de plaat gelijkmatig uit.
- Strooi de appelstukjes uit over het beslag en verdeel gelijkmatig uit.
- Bak in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Steek met een hartjesvorm hartjes uit de cake. Wanneer je geen hartjesvorm hebt, kun je ook gebruik maken van een ronde vorm. Deze kun je vervolgens met een scherp mes verder in de vorm van een hartje snijden. Bestrooi met poedersuiker en de appelhartjes zijn klaar om te serveren.
Allergienoot
Deze gebakjes zijn nikkelarm, zuivelvrij, lactosevrij, vrij van soja, noten en pinda’s.
You must be logged in to post a comment.