Deze kleine pannekoekjes zijn te gebruiken als voorgerecht, amuse of klein hapje tussendoor of bij de borrel. Wat je ook doet, het is altijd genieten met dit lekkere, frisse hapje.

Ingrediënten
- 250 gr rijstemelk op kamertemperatuur
- 350 gr witte tarwebloem
- 1 ei
- mespuntje zout
- ½ tl wijnsteen en ½ tl bicarbonaat (of je vervangt beiden door 1 tl wijnsteenbakpoeder)
- 100 gr gerookte wilde zalm
- 75 gr mascarpone (eventueel lactosevrij)
- ½ tl citroensap
- beetje fijngesneden venkellof of dille (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng rijstemelk, bloem, ei, zout, wijnsteen en bicarbonaat door elkaar tot een glad mengsel ontstaat.
- Verhit een gietijzeren koekenpan. Zet het vuur lager wanneer de pan op temperatuur is. Giet een beetje olijfolie in de pan.
- Bak kleine pannenkoekjes. Laat afkoelen.
- Meng mascarpone, citroensap en venkellof door elkaar.
- Beleg de blini’s met wat mascarpone en een plakje of snippers wilde zalm.
Kijk hier voor meer borrelhapjes
Nikkelnoot
Oorspronkelijk worden deze kleine, Russische pannenkoekjes gemaakt met boekweitmeel. Maar omdat boekweitmeel veel nikkel bevat (190 µ per 100 gram) is dit geen optie voor nikkelisten. Gebruik in plaats daarvan witte, ongeraffineerde tarwebloem. Wil je het glutenvrij maken? Gebruik dan rijstebloem in plaats van tarwebloem.
You must be logged in to post a comment.