Veel mensen zitten thuis vanwege de lockdown, maar dat wil niet zeggen dat ze elke dag urenlang achter het fornuis kunnen doorbrengen. Thuis moet ook gewerkt worden en als je kinderen hebt, moeten deze ook geholpen worden met huiswerk en andere bezigheden. En vooral nu is het belangrijk om gezond te eten. Dan is deze makkelijke soep een uitkomst.
Het liefst kook ik met verse groenten, maar ik kan nu niet elke paar dagen naar de supermarkt of groenteboer om de verse voorraad op peil te houden. Wanneer de verse groenten op zijn, is het tijd om de diepvriesvoorraad aan te spreken. Gelukkig kan ik hier en daar nog wel wat diepvriesgroenten vinden om de vriezer mee te vullen. Zo heb ik wat extra vitaminen op voorraad, om een bezoekje aan de winkel zo lang mogelijk uit te stellen.

Benodigdheden
- 450 gr broccoli (eventueel diepvries)
- 200 gr aardappelen (vastkokend)
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- paar takjes salie (of 1 tl gedroogd)
- zout
- (chili)peper
- snee wit zuurdesembrood
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot en fruit met de fijngesneden knoflook in een pan met de olijfolie tot het glazig is.
- Schil de aardappel, snij in grove stukken en leg in de pan.
- Schud de broccoliroosjes in de pan.
- Voeg water toe, tot de ingrediënten tot 2/3 onder water staan.
- Voeg salie, zout en (chili)peper toe.
- Kook met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
- Snij een snee zuurdesembrood in vierkantjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de stukjes brood tot ze krokant en lichtbruin.
- Pureer in een blender. Klaar om te serveren.
You must be logged in to post a comment.