Couscous met granaatappel

 

Vandaag een verrassend ontbijtrecept. Het is erg makkelijk om elke dag hetzelfde te ontbijten, en een beetje variatie is altijd welkom. Maar laten we eerlijk zijn, ’s ochtends hebben we niet veel tijd om een uitgebreide maaltijd klaar te maken of om te experimenteren. Met dit recept hoeft dat ook niet. Je gebruikt simpelweg restjes van de dag ervoor. Wanneer je nog meer tijd wilt winnen, kun je de avond van te voren al wat voorbereiden. Snij dan de verse kruiden fijn en pel de granaatappel. Zet beiden in de koelkast en je kunt in de ochtend meteen beginnen.

Granaatappel bevat veel vitamine C en anti-oxidanten. Een waardevolle bron van vitaminen en mineralen in de koude wintermaanden. Je voegt hiermee bovendien makkelijk wat kleur en een bite toe aan je gerecht. Wanneer je wat extra groenten en/of wat rauwkost toevoegt heb je ook meteen een volwaardige lunch om mee te nemen.

Couscoussalade met granaatappel, gekookt ei en verse kruiden

Ingrediënten

  • couscous
  • kleine ui
  • teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kardemonpoeder
  • beetje chili (poeder of vers)
  • verse munt en platte peterselie
  • olijfolie extra vergine
  • granaatappelpitjes
  • eieren

Bereidingswijze

  1. Snij de ui fijn en fruit in een beetje olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de ui.
  2. Voeg paprika- chili- en kardemonpoeder toe aan de ui en bak even mee.
  3. Voeg water toe en breng aan de kook. Voeg zout toe en laat een paar minuten koken.
  4. Zet het vuur uit en schud de couscous in de pan. Roer regelmatig om en voeg olijfolie en water toe wanneer het te droog is.
  5. Wanneer je een restje couscous gebruikt, verhit dan een gietijzeren pan. Voeg een beetje olijfolie toe wanneer de pan heet is. Verwarm de couscous kort in de pan (het moet geen papje worden) en zet het vuur uit.
  6. Kook de eieren in 4 minuten halfgaar.
  7. Pel de granaatappel en voeg de pitjes toe aan de couscous.
  8. Snij de kruiden fijn en voeg toe aan de couscous.
  9. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en leg boven op de couscous.