Gevulde eieren met olijven

 

Een echte klassieker, gevulde eieren. En dat zijn ze niet voor  niets. Deze hapjes zijn makkelijk te maken, handig als amuse of als borrelhapje. Je kunt er elke smaak instoppen die je maar wilt. Bovendien zijn ze makkelijk aan te passen voor mensen met allergie. Heb je wat over? Dan heb je meteen een proteïnerijk ontbijtje.

Hartige, gevulde eieren zijn een makkelijke amuse of borrelhapje.

Benodigdheden

  • 6 eieren
  • 4 kalamata-olijven
  • 1 takje verse oregano
  • 25 gr olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout
  • chilipeper

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren tot ze hard zijn (ongeveer 8 minuten in kokend water). Giet af en laat afkoelen.
  2. Pel de eieren en snij in de lengte doormidden. Haal het eigeel voorzichtig er uit en doe in een kom. Leg de lege eieren op een schaal.
  3. Meng eigeel met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder tot een glad geheel. Voeg eventueel een theelepeltje water toe om het wat vloeibaarder te maken.
  4. Snij de olijven in kleine stukjes. Voeg toe aan het eigeelmengsel. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  5. Schep met een lepel het eigeel terug in de halve eieren. Of gebruik een spuitzak met gekarteld mondstuk.
  6. Klaar om te serveren.

 

Allergienoot

Nikkelarm, glutenvrij, sojavrij, notenvrij.