Granaatappelthee

 

Van granaatappel kun je heerlijke warme thee maken. Deze infusie van heet water met vers granaatappelsap heeft een ietwat bittere smaak. Een lepeltje honing maakt het meteen wat zoeter voor de zoetekauwen onder ons. De warme drank past perfect in een herfstmenu. Met de natte, koude dagen van de herfst is het heerlijk om je lekker te warmen aan een verwarmend drankje bij de open haard of gewoon lekker met je voeten op de verwarming. Als extraatje zit het ook nog eens vol met anti-oxidanten die je helpen om de kwaaltjes van de herfst op afstand te houden. Dat lepeltje honing geeft nóg wat extra boost aan de strijd tegen verkoudheid.

Lekker opwarmen met infusie met granaatappel

Kant-en-klaar granaatappelsap is best prijzig, vooral de pure variant. Een pak granaatappelsap is vaak gemengd met appelsap en suiker en dat geeft natuurlijk een andere, minder lekkere smaak en heeft niet de voordelen van vers en puur sap. Zelf sap maken van een granaatappel is een makkie (lees hier hoe je dat doet). In de herfst zijn er genoeg granaatappels te vinden in de winkels, en ook zijn ze regelmatig in de aanbieding. Je kunt de infusie zo sterk maken als je zelf wilt. Met een granaatappel kun je makkelijk 4 koppen maken, of 2 koppen sterke granaatappelthee.

Benodigdheden (voor 2 tot 4 kopjes thee)

  • 1 granaatappel
  • water
  • honing (liefst biologisch of in ieder geval koud geslingerd)

 

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook
  2. Snij een granaatappel doormidden en pers met behulp van een citruspers het sap eruit.
  3. Verdeel het sap over de theekopjes.
  4. Giet heet water in de theekopjes.
  5. Giet of schep eventueel een schepje honing erdoor en klaar.

 

 

 

 

Allergienoot

Deze kruidenthee is geschikt voor nikkelallergie, glutenallergie, lactose-intolerantie, notenallergie en soja-allergie.

Gebruik geen fluitketel of waterkoker wanneer je last hebt van nikkelallergie. Je kunt het water het makkelijkst nikkelvrij koken in een gietijzeren pannetje. Dat duurt een paar minuutjes langer dan een waterkoker, maar geeft gegarandeerd geen nikkel af aan je water. Gebruik voor het drinken een theekopje zonder verguld randje (dus niet zoals op de foto!). Deze randjes zijn erg mooi, maar kunnen een nikkelreactie veroorzaken tijdens het drinken.