In de herfst is het wildseizoen en is er een groot aanbod van wild verkrijgbaar. Wildvlees is heerlijk in een stoofgerecht. De volle smaak van het vlees komt zo goed tot zijn recht. Voor dit recept heb ik hertenvlees gekozen, maar ook een ander soort wildvlees kan hiervoor gebruikt worden. Vraag gerust aan je slager wat hij/zij hiervoor adviseert. Hertenvlees is bovendien een goede bron van ijzer.
Heb je geen tijd om zelf een bouillon te maken? Maak dan een snelle bouillon door wortel, sjalot, bleekselderij, kurkuma en peper en zout een half uurtje te koken. Even zeven en klaar.

Ingrediënten
- 600 gr hertenpoulet (of wildpoulet)
- 300 ml groentebouillon (klik hier voor het recept)
- 200 gr knolselderij
- 150 gr kastanjechampignons
- 150 gr winterpeen
- 150 ml witte wijn
- 25 ml balsamico-azijn
- 4 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 2 el witte tarwebloem
- 2 laurierblaadjes
- 2 sjalotjes
- 2 takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- zout en (chili)peper
Bereidingswijze
- Verwarm een gietijzeren pan voor. Snijdt het vlees in blokjes, als dat nog niet is gedaan.
Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Giet de helft van de olijfolie in de pan, zodra de pan heet genoeg is. Wanneer de olie heet is (de olie is dan vloeibaarder en er komt wat damp vanaf), kan de helft van het vlees in de pan. Schroei het vlees rondom dicht. Zodra deze rondom bruin is, schep je het vlees uit de pan en zet deze opzij. Giet de rest van de olie in de pan, wacht tot deze heet genoeg is en bak de rest van het vlees. Wanneer dit rondom bruin is, schep je het vlees uit de pan en bewaar je het bij de rest van het vlees.
- Fruit de sjalot en bak in de pan. Snijd de bleekselderij fijn, schud in de pan en bak totdat de sjalot en bleekselderij zachter is geworden. Voeg geperste knoflook toe en bak even mee.
- Schud het vlees terug in de pan en voeg wijn toe. Breng het aan de kook en laat een beetje inkoken.
- Warm de bouillon een beetje op (wanneer deze koud is) en voeg toe. Schenk azijn in de pan. Voeg laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Schep goed door en laat het op een laag vuurtje minimaal 2 uur zachtjes pruttelen.
- Schil de winterpeen en snijd in stukjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Schep deze groenten in de pan en laat nog een uurtje mee pruttelen.
- Klaar om te serveren.
Allergienoot
Dit gerecht is eenvoudig glutenvrij te maken. Vervang hiervoor de bloem door aardappelzetmeel.
Nikkelarm, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, melkvrij.
You must be logged in to post a comment.