Knolselderijsoep met porcini en Parmezaankoekjes

 

De herfst en winter bieden mooie knolgroenten, die je natuurlijk niet kunt laten liggen. Neem bijvoorbeeld de knolselderij. Hiermee maak je een romige soep. Een beetje porcini er in geeft de soep een extra krachtige, herfstige smaak.

Serveer deze smaakvolle soep met Parmezaankoekjes.

Knolselderijsoep met porcini.

Ingrediënten

  • 650 ml water
  • 600 gr knolselderij
  • 100 gr winterpeen
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 5 gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • paar takjes tijm
  • ½ tl kurkuma
  • zout en peper

Ingrediënten en bereidingswijze Parmezaankoekjes: klik hier

Bereidingswijze

  1. Giet olijfolie in een pan en fruit fijngesneden sjalot en uitgeperste knoflook aan. Scheur de porcini in stukken en bak een paar minuten mee.
  2. Snijd bleekselderij en winterpeen in grove stukken en leg in de pan. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en leg deze in de pan.
  3. Schenk het water in de pan, voeg tijm, kurkuma, zout en peper toe en laat het geheel koken totdat alles gaar is (ongeveer een half uurtje).
  4. Snijd de champignons in dikke plakjes en leg in een ovenschaal. Bestrooi met zout en gril een paar minuten in de oven (grillstand).
  5. Haal de lege takjes tijm, stukken peen en bleekselderij uit de pan en gooi weg. Giet de rest van de soep in een blender en maal fijn tot een romige substantie. Serveer de soep met de gegrilde champignons en een paar Parmezaankoekjes.