Komkommerrolletjes met gerookte forel, radijs en mayonaise

 

De verfrissende smaak van komkommer en de zilte, rijke smaak van gerookte forel vormen een mooie balans in dit eenhapsgerechtje. Een amuse hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met deze komkommerrolletjes zet je iets moois en verfijnds op tafel zonder al teveel inspanning. En er komt ook nog eens geen koken aan te pas! Zo makkelijk kan het zijn.

Wanneer je dit gerecht wilt aanpassen voor kinderen, vervang dan de chilipeper en radijs door een paar dunne reepjes rode paprika fijn te snijden.

Dit gerecht is eenvoudig een dag van te voren te bereiden. Maak het forelmengsel en zet in een afgedekte schaal in de koelkast. Schil de volgende dag de repen komkommer en rol met het forelmengsel tot rolletjes. Zet maximaal een uur in de koelkast totdat je klaar bent om ze te serveren. Wanneer je het langer opgerold laat staan, wordt de komkommer zacht door het forelmengsel.

Frisse, zilte amuses met gerookte forel

Benodigdheden (20 stuks)

 • 250 gram gerookte forel
 • 1 grote komkommer
 • Een beetje platte peterselie
 • Rasp van een kwart citroen
 • 2 radijsjes
 • 1 chilipeper
 • 3 tot 4 el mayonaise (klik hier voor het recept)
Reepjes komkommer maak je mooi, egaal dun met een dunschiller

Bereidingswijze

 1. Snij met behulp van een dunschiller dunne lange repen van de komkommer. Door aan 3 lange zijden te snijden krijg je zoveel mogelijk repen komkommer, zonder het binnenste deel met de zaadjes te gebruiken. Halveer de repen met een mes.
 2. Snij de forel fijn en schep in een kom. Voeg de citroenrasp en fijngesneden chili, radijs en peterselie toe. Voeg 3 eetlepels mayonaise door het mengsel en roer door tot een homogene massa. Voeg eventueel een vierde lepel mayonaise toe.
 3. Neem een reepje komkommer en leg het op een werkblad of snijplank. Leg een schepje van het forelmengsel dicht bij het uiteinde van de komkommer. Rol de komkommer tot een rolletje en zet rechtop. Gebruik eventueel een prikker om de komkommer op zijn plaats te houden.
 4. Maak op deze manier rolletjes van de rest van de komkommerreepjes en het forelmengsel. Plaats op een dienblad of schaal.
 5. Klaar om te serveren.

 

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Gebruik voor nikkelisten biolgische komkommer, deze heeft een lager nikkelgehalte en heeft meer smaak.

Gerookte forel heeft een middelhoog nikkelgehalte. Omdat het hier in kleine hapjes is verwerkt, is het totaal aan nikkel in één amuse wel laag genoeg.

Vrij van lactose, gluten, pinda, noten en soja.