Heerlijk krokant goudbruine krieltjes uit de oven met verse rozemarijn is een bijgerecht dat zowat overal bij past. Heb je vlees, vis of vegetarisch? Het wordt nog lekkerder met deze krieltjes! Maak het jezelf bovendien gemakkelijk door krieltjes geschild en voorgekookt te kopen. Dit scheelt in de voorbereiding zodat je je handen vrij hebt om andere gerechten klaar te maken. Zeker zo handig met bijvoorbeeld Kerstmis, maar ook op een doordeweekse dag!

Benodigdheden
- 1 kg krieltjes (geschild en eventueel voorgekookt)
- 4 takjes rozemarijn
- 3 el olijfolie extra vergine
- zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de grote krieltjes doormidden, zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.
- Wanneer de krieltjes niet zijn voorgekookt, kook je deze in ongeveer 6 minuten gaar in kokend water.
- Laat de gekookte krieltjes uitlekken in een vergiet.
- Giet olijfolie in een glazen ovenschaal en verwarm 3 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en schudt de krieltjes in de schaal. Strooi zeezout erover. Rits de rozemarijn van de takjes en strooi over de krieltjes. Schep met een lepel alles goed door elkaar.
- Bak in ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Lekker met zelfgemaakte mayonaise!
Allergienoot
Neem altijd geschilde krieltjes. Nikkel hoopt zich namelijk vooral op in de schil.
You must be logged in to post a comment.