Bij pizza denk je al snel aan een avondmaaltijd, maar je kunt ze ook eten als tussendoortje. Maak snel en makkelijk kleine pizzaatjes om thuis van te genieten of om mee te nemen naar school of werk.  Of serveer deze pizza in mini-formaat tijdens de borrel. Zo geniet je het hele jaar door van deze Italiaanse lekkernij.

Makkelijk mee te nemen pizza in mini-formaat

Benodigdheden voor 8-10 stuks

  • 125 gram yoghurt naturel
  • 200 gram bloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 el olijfolie

Voor de topping

  • ½ rode paprika
  • beetje olijfolie
  • snufje zout
  • ½ mozarella
Breng een beetje Italiaanse sfeer in je menu met deze pizzaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng bloem, zout en bicarbonaat door elkaar.
  3. Voeg olie en yoghurt toe en meng door elkaar tot een glad deeg.
  4. Maak 8 tot 10 balletjes met je handen en leg op een bakplaat belegd met bakpapier. Druk de balletjes plat tot ongeveer 3-4 mm dikte.
  5. Snij de paprika in kleine stukjes en bak in een beetje olijfolie met een snufje zout gaar.
  6. Verdeel de paprika over de deegplakjes.
  7. Snij de mozzarella in kleine stukjes en beleg de deegplakjes ermee.
  8. Bak in 10-15 minuten gaar.

 

Kijk hier voor meer borrelhapjes

Allergienoot

Dit recept is nikkelarm, vrij van lactose, noten, soja en gist.

Gebruik witte tarwebloem voor nikkelarme mini-pizza.

Gebruike lactose-vrije mozzarella en yoghurt wanneer je last hebt van lactose-intolerantie.