Ovenschotel met zoete aardappel

 

De makkelijke maaltijd komt weer vaker op tafel na de zomervakantie. Na het werk moet er zo snel mogelijk iets op tafel staan en intussen moeten de kinderen naar hun sportclubjes worden gebracht. En natuurlijk wil je óók nog lekker én goed eten.

 

Met een gele paprika erbij wordt het nog kleurrijker.

Vandaag een ovenschotel van zoete aardappel. Je kunt alles van tevoren klaarmaken (zelfs de avond tevoren, als je op de dag zelf geen tijd hebt). Wanneer je de schaal in de oven zet heb je tijd om andere dingen te doen (halen en brengen, tassen in- en uitpakken etc). Heb je gegeten en er moet nog iemand thuiskomen van het sporten? Laat de ovenschotel dan in de oven staan op 80 graden. Zo blijft het lekker warm en wordt het niet te gaar. Als er veel tijd tussen zit, dan kun je het ook even opwarmen in de oven, 15 tot 20 minuutjes op 170 graden.

Voor de gezinsleden die niet zo dol zijn op spruitjes, kun je deze aan een kant van de ovenschaal houden en de andere kant laat je spruitjesvrij.

Benodigdheden

 • 1 kg zoete aardappel
 • 4 kipdijfilet
 • 1 tot 2 rode paprika
 • 300 gr spruitjes
 • paar takjes rozemarijn
 • 2 tenen knoflook
 • olijfolie
 • zout en (chili)peper

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snij in parten. Schep in een grote ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over, meng het goed door elkaar en bak 10 minuten in de oven.
 2. Snij intussen kipfilet en paprika in grove stukken. Schep bij de aardappel en voeg rozemarijn en knoflook (tenen heel laten) toe. Voeg zout en peper toe. Bak 30 minuten in de oven.
 3. Breng een pannetje met een bodempje water aan de kook. Maak de spruitjes schoon, giet ze in de pan, voeg een beetje olijfolie toe en stoom ze in 6 minuten gaar (het water is nu verdampt). Zet apart.
 4. Schep de spruitjes tegen het eind van de baktijd bij de rest van de ovenschotel en laat 5 minuten meebakken.
 5. Zet meteen op tafel, garneer eventueel met verse, platte peterselie. Serveer met wat rauwkost en/of een kop soep voor een wat uitgebreidere maaltijd.

 

Allergienoot

Deze schotel is nikkelarm, vrij van gluten, zuivel, soja en noten.