Deze pasta is een geliefde favoriet in ons huis. Niet alleen ‘s avonds, maar ook tijdens de lunch eten wij regelmatig deze pasta. Op woensdagmiddag komen de kinderen uit school thuis eten en komen er regelmatig vriendjes en vriendinnetjes mee om hier te eten. Dan staat er altijd pasta op tafel. Niet alleen erg handig vanwege nikkelallergie, maar ook een heuse verwennerij voor de kinderen die aanschuiven. Wanneer we kleine gasten aan tafel hebben, serveer ik de groenten apart, zodat iedereen kan opscheppen wat hij of zij wil eten. Schijfjes komkommer en wortel in schaaltjes op tafel en de kinderen, en jij, hebben weer een gezonde maaltijd.

Benodigdheden (4 personen)
- 320 gram penne (of andere korte pasta)
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- halve aubergine
- paar eetlepels extra vergine olijfolie
- paar takjes platte peterselie
- zout en (chili)peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Schep wat zout in het water.
- Wanneer het water goed kookt kan de pasta in de pan. Roer meteen door en daarna regelmatig even doorroeren om aanplakken te voorkomen.
- Snij de groenten in stukjes.
- Giet olijfolie in een andere pan en bak paprika en aubergine even aan. Voeg na 5 minuten de stukjes courgette toe. Voeg (chili)peper toe.
- Snij de peterselie fijn.
- Giet de pasta af in een vergiet en schud de pasta dan in de pan met groenten. Voeg peterselie toe en meng goed door elkaar. Wanneer je de groenten los serveert, giet dan wat olijfolie bij de pasta en roer goed door elkaar.
- Serveer meteen, en rasp Parmezaanse kaas of Pecorino kaas erover.
You must be logged in to post a comment.