Pastasalade met olijvenpaté

 

 

Als je tijdens je werk- of schooldag nog even terug wilt denken aan een heerlijke zomer, stop dan deze pastasalade in je tas. De frisse groenten zorgen voor wat extra bite en vitaminen.

Voor de olijvenpaté heb ik een paté gekozen die bestaat uit alleen olijven en olijfolie. Natuurlijk kun je ook makkelijk zelf je olijvenpaté maken door olijven (ongevuld) en wat olijfolie met een staafmixer tot een gladde puree te maken.

Met je eigen nikkelvrije bestek en lunchtrommeltje zoek je een plekje in de zon tijdens de lunchpauze

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 180 gram orecchiete (of andere korte pasta)
  • 1 rode paprika
  • een kwart komkommer
  • beetje rucola
  • 1 el olijvenpaté
  • 1 el olijfolie
  • zout en (chili)peper

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout toe, niet teveel, want de olijvenpaté is ook behoorlijk zout. Giet de pasta in de pan wanneer het water kookt en kook de pasta gaar.
  2. Snij intussen de paprika en komkommer in kleine blokjes. Snij de rucola in reepjes.
  3. Meng olijfolie en olijvenpaté door elkaar.
  4. Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken en schud de pasta bij de groenten.
  5. Voeg de olijvenpaté en (chii)peper toe en roer goed door.