Salade van roodlof en clementine

 

Een winterse salade vol met een mooie balans van bitter en zoet.

Clementines zijn wat intenser van kleur dan mandarijntjes en hebben geen (of weinig) pitjes. Ze zijn ook wat zoeter. Dit is een mooie tegenhanger voor de bittere roodlof en het scherpe van het citroensap.

Kun je geen roodlof vinden, gebruik dan witlof of radicchio (kleine, donkerrode bol sla). Beiden zijn bitter.

Prachtige, kleurrijke wintersalade

Ingrediënten

  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 clementines
  • handjevol veldsla
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij de onder- en bovenkant van de clementines. Zet een clementine rechtop en gebruik een scherp mesje om de schil er af te snijden (beweeg het mesje tussen het vruchtvlees en de schil van boven naar beneden en volg de ronding van de clementine). Leg de clementine op zijn kant en snij in plakjes.
  2. Snij roodlof in de lengte in vieren en rangschik, samen met de clementine op een serveerschaal.
  3. Maak de veldslag schoon en verspreid over de schaal.
  4. Meng voor de dressing citroensap, olie, peper en zout door elkaar.

 

Allergienoot

Nikkelarm, glutenvrij, notenvrij, melkvrij, notenvrij