Soms heb je gewoon geen tijd om een uitgebreide lunch klaar te maken, maar wil je wel een gezonde, lekkere maaltijd. Met dit simpele recept tover je in no-time een lekker maaltijd op tafel. Wat je nodig hebt zijn wat restjes aardappelen van de vorige dag, eieren en sla. In dit geval had ik wat gekookte aardappelen over, maar gebakken aardappelen kan natuurlijk ook.
Heb je geen aardappelen over van gisteren? Dan kost het wat meer tijd om dit klaar te maken. Je kunt er natuurlijk bij het bereiden van het avondeten ook rekening mee houden dat je de volgende dag snel en lekker wilt lunchen en wat extra aardappelen schillen en klaarmaken. Wil je er een uitgebreidere maaltijd van maken? Neem dan een soep vooraf of maak wat extra groenten klaar, afhankelijk van wat er in je koelkast of diepvries zit.

Ingrediënten
- Aardappelen reeds bereid (restje van vorige dag)
- Eieren
- Rucola
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit een stalen of gietijzeren koekenpan en giet er olijfolie in wanneer de pan op temperatuur is.
- Voeg de aardappelen in de pan wanneer de olie heet genoeg is.
- Bak de aardappelen krokant.
- Schuif de aardappelen aan de kant in de pan wanneer deze klaar zijn. In het gedeelte wat nu vrij is in de pan, bak je de eieren. Voeg zout en peper toe.
- Leg de rucola op een bord en schep de gebakken aardappelen en eieren op de rucola.
You must be logged in to post a comment.