Spruitjes zijn nooit mijn favoriet geweest. Als kind al vond ik het niet lekker en jarenlang heb ik het niet gegeten. Maar omdat er maar heel weinig nikkel in zit ( 3 µ per 100 gram), heb ik het nogmaals geprobeerd (gekookte spruitjes) en weer vond ik het niet lekker. Toen probeerde ik dit recept. Tot mijn verrassing vond ik het erg smakelijk en zelfs mijn kinderen waren meteen verkocht. Nu vragen de kinderen zelfs wanneer we weer eens spruitjesburgers eten!

Benodigdheden
- 500 gram spruitjes
- 4 eieren
- 2-3 eetlepels bloem (wit)
- peterselie (paar takjes)
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook. Voeg zout toe wanneer het water kookt.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwartjes.
- Kook de spruitjes 3 minuten en giet ze af.
- Meng in een kom de eieren los, met een beetje zout en peper, de bloem en de fijngesneden peterselie.
- Voeg de spruitjes toe aan het eimengsel en meng goed.
- Giet in een stalen of gietijzeren pan (wanneer deze op temperatuur is) een beetje olijfolie. Schenk met een lepel een beetje van het spruitjesmengsel in de pan, druk een beetje plat. Keer om na een paar minuten. Bak tot ze goudbruin zijn.
You must be logged in to post a comment.