Welkom

 

Van harte welkom op de website voor systemische nikkelallergie. Dé website die je informeert over de voedselintoleratie nikkelallergie.

Ik lijd zelf aan systemische nikkelallergie. Toen ik er achter kwam dat ik deze ziekte had, ben ik op zoek gegaan naar informatie. Al heel snel kwam ik er achter dat in Nederland deze ziekte niet bekend is. Gelukkig heb ik veel steun gehad van een vriendin in het buitenland, die ook lijdt aan deze ziekte.  Zonder haar zou ik hier nu niet pijnvrij en klachtenvrij zitten. Zij heeft me op weg geholpen met het diagnosedieet. Omdat ik in Nederland geen informatie over deze ziekte kon vinden, ben ik gaan zoeken over de grens. En wat schetste mijn verbazing? In Italië is deze ziekte al lang en breed erkend en bekend. Er is ontzettend veel informatie over te vinden. In mijn zoektocht ben ik er ook achter gekomen dat deze ziekte al langer bekend is in onder andere, Duitsland, Australie, India en de VS.

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige persoon in Nederland (en België) ben die lijdt aan deze ziekte. Als ik uitga van de cijfers die bekend zijn hierover, zouden in Nederland zo’n 600.000 mensen rondlopen die lijden aan systemische nikkelallergie. Dat zijn erg veel mensen die dagelijks pijn en andere klachten hebben. Terwijl dit niet nodig is. Zodra je weet dat je deze ziekte hebt, kun je er wat aan doen en pijnvrij en klachtenvrij door het leven gaan.

Voor al die mensen die zich herkennen in mijn verhaal, schrijf ik deze website. Ik wil mijn kennis en ervaring delen met jullie, zodat ook jullie zonder pijn en klachten door het leven kunnen gaan. Mijn nikkelarme dieet heeft mijn leven veranderd en dat gun ik jullie ook allemaal van harte. Ik ben geen medicus en wil me ook niet voordoen als zodanig. Maar ik heb intussen wel een berg aan kennis vergaard die in Nederland niet bekend is, maar die jullie wel zouden moeten weten. Daarbovenop komt nog mijn eigen ervaring (zowel positieve als negatieve ervaringen) .  Dit alles kan voor jullie de start zijn van een nieuw leven.

Maar ik schrijf niet alleen over deze intolerantie. Voor mij is gezond en zo natuurlijk mogelijk eten en leven belangrijk. Verder hou ik van lekker en goed eten. Alleen nikkelarm is niet genoeg, ik wil ook echt genieten van lekker eten. Heb je geen nikkelallergie? Ook dan lees je interessante informatie over gezond leven, bijvoorbeeld gezonde maaltijden, maar ook gezond huishouden zonder gebruik te maken van chemische middelen. Er valt dus volop te lezen.

Veel plezier op mijn site!

Jolanda